Kettulan Talli

2014 Syysretki

Syysretken tauolla

Kettulan talli teki kahden jäsenen voimin syysretken Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Uudenmaan päällystämättömiin teihin tutustumisen merkeissä. Reissun lähdettiin lauantaina 13.9. iltapäivällä. Suunnaksi otettiin Hauholla sijaitseva majapaikka ja reitti suunniteltiin mahdollisimman vähän asfalttia pitkin kulkevaksi. Kuten aina, niin tälläkin kertaa karttaharjoitusten myötä syntyneet reitit muuttuivat umpeen kasvaneiden tai puomitettujen teiden vuoksi. Varsinaisia vierailukohteita ei päivään mahtunut Alvettulan kyläkaupan lisäksi. Iltaohjelmana oli vetouistelua järvenselällä (kalaa ei tosin tullut), saunomista ja grillailua. Kyllä siinä jo uni maittoi moisen touhuamisen jälkeen.

Sunnuntaina 14.9. matka jatkui Päijät-Hämeen suuntaan ja tiet vain pienenivät. Välillä piti oikein tarkistaa, että tuliko reitti vahingossa piirrettyä pitkin korkeuskäyrää, kun kartalle merkityt tiet alkoivat muistuttaa polkua. Maaseudulla monet aiemmin aktiivisesti käytetyt reitit on näköjään viimeisten 10-15 vuoden aikana päästetty kasvamaan umpeen. Tämäkin kai on yksi kaupungistumisen aiheuttama muutos. Lopulta oli todettava, että eteneminen oli paljon suunniteltua hitaampaa, joten unohdimme suunnitellut reitit ja ajoimme fiiliksen mukaan karttaa välillä tutkien. Päivän taittuessa iltaa kohti suuntasimme kotiin päin. Yllätyksemme löysimme tutuiksi luulemiltamme lähiseuduilta meille täysin uusia pitkähköjä hiekkateitä. Olipa mukava yllätys, näistä löydöistä on taatusti iloa lyhyempien iltalenkkien yhteydessä.

Viikonlopun saldona oli lopulta 487 km mahtavassa aurinkoisessa syyskelissä, muutama naarmu pohjapanssarissa, tuntikausia videota ja mahtavia kokemuksia. Videoista jalostui alla oleva kooste, mukavaa katseluhetkeä.